AKO VAŠ MOMAK IKADA URADI OVE 4 STVARI, NIPOŠTO SE NEMOJTE UDATI ZA NJEGA!

Svii mi posjedjujemo i vrline, ali i mane. Ipak, neke mane ne smijemo zanemariti kada biramo osobu za vezu ili braak….

Ukoliko uočite ove negativnosti kod svojih partenra, zapitajte se da li vrijedi gubiti vrijemee sa takvom osobom??

Nevjerstvo:

Poslovica kaže: „ ko jednom prevari, prevarit će opet“. Nije vam pametno oprostiti osobi koja vas je jednom već prevarila i povrijedilaa…

Razumijemo da tu osobu još volite, ali čim oprostite onda će ta osoba to shvatiti kao da može raditi ono što želi, a vi ćete kao budala opraštati. Vi zaslužujete bolje od toga, mnogo bolje.

Nasilje:

Akoo je vaš partener nasilan i ne bira riječi prilikom svađa, zapitajte se šta još radite s takvom osobom? Postoje takve osobe koje su nasilne i vrijeđaju vas, aonda vas mole da im oprostite.
Uradit će sve da biste im oprostili, govorit će da su se promijenili, a kada im oprostte, opet će ispoljiti to svoje negativno ponašanjee ionda sve u krug…

Poroci:

Da li ste u stanju da živite i osnujete porodicu s nekim ko koristi drogu, opija se ili je ovisan o kocki i drugim porocima? Da li je to osoba s kojom želite vezu, brak, djecu?

Posesivno ponašanje:

Lijep je osjećaj kada znate da vas partner voli, želi uz sebe, pa lijepo je i vidjeti da je i malo ljubomoran. Pazite, malo, ne previše.
Nekada ta ljubomora postaje bolesna, a ne biste smjeli sebi dozvoliti da vam partner brani neke stvari i da vas napada.

Poznato je da su neki skloni da brane svojim partnericama da imaju prijateljice,obilaze rodbinu, da izlaze, a uz to im još ne vjeruju. Ako vaš partner nema povjerenja u vas, zapitajte se opet da li vrijedi nastavljati to mučenjee.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*