ROCHER MADJARICA!!! BOLJE OD OVE NEMA….. RECEPT NA:

Sastojcii:
1 pakovanje Gotovih kora za madaricu, (Sweet Cake,4 kore)
Fil:
2 kesice Pudinga od ljesnjaka
-700 ml Mlijekaaa
-150 g Secera u prahu(dodaj te vise ako zelite)
-4 kasike Nutelle ili Linolade
-200 g Putera,sobna temperatura
-150 g Mljevenog ljesnjaka
-300 g Coklade za kuhanje
-250 ml Slatkog Vrhnjaa,
-200 g Mljevene napolitanke/keksa od ljesnjaka
-50-100 ml Crne kafe
Glazura:
100 g Cokolade
1 kasika Ulja,

Pripremaa:
1.
Skuhatii puding od ljesnjaka i ostavitii da se ohladi. Umjesati puter sa secerom u prahu pa dodati ohladeni puding….
2.
Samljeti ljesnjake i napolitanku od ljesnjaka skupa. Odvojiti 2 kasike smjese za posuti po vrhu pa onda raspodjeliti na 2 dijela. Dodati nutellu i pola samljevenih napolitanki i ljesnjaka u puding/puter kremu i ujednaciti kremu.Kremu raspodjeliti na 4 djela.
3.
Ganache: Staviti vrhnjee da se ugrije pa preliti preko cokolade i ismjesati da se istopi cokolada. Dodati u ganache drugu polovicu napolitanke/ljesnjak smjesu i izmjesati.
Skuhajte crnu kafu i izlijte u zdjelu.
4.
Prvu koru premazati s kafom pa staviti prvi dio kreme od pudinga.
5.
Staviti drugu koru pa premazati sa kafom, zatim ganache kremom i onda preko 2 djelom puding kreme i staviti koru preko. Uraditi isto i sa 3 korom, premazati kafom, ganache kremom, pa kremom od pudinga i preklopiti 4 korom.
6.
Svu madaricu preci sa ostatkom kremom tj. cetvrtim djelom. Ostaviti u frizider preko noci.
7.
Sutradan istopiti 100 g cokolade s kasikom ulja i preliti preko madarice.Posuti sa one dvije kasike smjese od samljevenih ljesnjaka i napolitanke. Vratite u frizider da se cokolade stegne. Sjeci i posluziti. Sastojci 1 pakovanje Gotovih kora za madaricu, (Sweet Cake,4 kore) Fil: 2 kesice Pudinga od ljesnjaka 700 ml Mlijeka 150 g Secera u prahu(dodaj te vise ako zelite) 4 kasike Nutelle ili Linolade 200 g Putera,sobna temperatura 150 g Mljevenog ljesnjaka 300 g Coklade za kuhanje 250 ml Slatkog Vrhnja 200 g Mljevene napolitanke/keksa od ljesnjaka 50-100 ml Crne kafe Glazura: 100 g Cokolade 1 kasika Ulja, Priprema 1. Skuhati puding od ljesnjaka i ostaviti da se ohladi. Umjesati puter sa secerom u prahu pa dodati ohladeni puding. 2. Samljeti ljesnjake i napolitanku od ljesnjaka skupa. Odvojiti 2 kasike smjese za posuti po vrhu pa onda raspodjeliti na 2 dijela. Dodati nutellu i pola samljevenih napolitanki i ljesnjaka u puding/puter kremu i ujednaciti kremu.Kremu raspodjeliti na 4 djela. 3. Ganache: Staviti vrhnje da se ugrije pa preliti preko cokolade i ismjesati da se istopi cokolada. Dodati u ganache drugu polovicu napolitanke/ljesnjak smjesu i izmjesati. Skuhajte crnu kafu i izlijte u zdjelu. 4. Prvu koru premazati s kafom pa staviti prvi dio kreme od pudinga. 5. Staviti drugu koru pa premazati sa kafom, zatim ganache kremom i onda preko 2 djelom puding kreme i staviti koru preko. Uraditi isto i sa 3 korom, premazati kafom, ganache kremom, pa kremom od pudinga i preklopiti 4 korom. 6. Svu madaricu preci sa ostatkom kremom tj. cetvrtim djelom. Ostaviti u frizider preko noci. 7. Sutradan istopiti 100 g cokolade s kasikom ulja i preliti preko madarice.Posuti sa one dvije kasike smjese od samljevenih ljesnjaka i napolitanke. Vratite u frizider da se cokolade stegne. Sjeci i posluziti. Posluživanje Napomena: Vi mozete dodati i na donju koru ganache kreme prvo pa kremu od pudinga.Ja sam ovako uradila jer sam se bojala da mi nece biti dovoljno ali mi je ipak ostalo jer to je samo tanki sloj kreme. I jos nesto nama je sve bolja bila sto je duze stajala.

Posluživanje
Napomena: Vi mozete dodati i na donju koru ganache kreme prvo pa kremu od pudinga.Ja sam ovako uradila jer sam se bojala da mi nece biti dovoljno ali mi je ipak ostalo jer to je samo tanki sloj kreme.
I jos nesto nama je sve bolja bila sto je duze stajala. Sastojci 1 pakovanje Gotovih kora za madaricu, (Sweet Cake,4 kore) Fil: 2 kesice Pudinga od ljesnjaka 700 ml Mlijeka 150 g Secera u prahu(dodaj te vise ako zelite) 4 kasike Nutelle ili Linolade 200 g Putera,sobna temperatura 150 g Mljevenog ljesnjaka 300 g Coklade za kuhanje 250 ml Slatkog Vrhnja 200 g Mljevene napolitanke/keksa od ljesnjaka 50-100 ml Crne kafe Glazura: 100 g Cokolade 1 kasika Ulja, Priprema 1. Skuhati puding od ljesnjaka i ostaviti da se ohladi. Umjesati puter sa secerom u prahu pa dodati ohladeni puding. 2. Samljeti ljesnjake i napolitanku od ljesnjaka skupa. Odvojiti 2 kasike smjese za posuti po vrhu pa onda raspodjeliti na 2 dijela. Dodati nutellu i pola samljevenih napolitanki i ljesnjaka u puding/puter kremu i ujednaciti kremu.Kremu raspodjeliti na 4 djela. 3. Ganache: Staviti vrhnje da se ugrije pa preliti preko cokolade i ismjesati da se istopi cokolada. Dodati u ganache drugu polovicu napolitanke/ljesnjak smjesu i izmjesati. Skuhajte crnu kafu i izlijte u zdjelu. 4. Prvu koru premazati s kafom pa staviti prvi dio kreme od pudinga. 5. Staviti drugu koru pa premazati sa kafom, zatim ganache kremom i onda preko 2 djelom puding kreme i staviti koru preko. Uraditi isto i sa 3 korom, premazati kafom, ganache kremom, pa kremom od pudinga i preklopiti 4 korom. 6. Svu madaricu preci sa ostatkom kremom tj. cetvrtim djelom. Ostaviti u frizider preko noci. 7. Sutradan istopiti 100 g cokolade s kasikom ulja i preliti preko madarice.Posuti sa one dvije kasike smjese od samljevenih ljesnjaka i napolitanke. Vratite u frizider da se cokolade stegne. Sjeci i posluziti. Posluživanje Napomena: Vi mozete dodati i na donju koru ganache kreme prvo pa kremu od pudinga.Ja sam ovako uradila jer sam se bojala da mi nece biti dovoljno ali mi je ipak ostalo jer to je samo tanki sloj kreme. I jos nesto nama je sve bolja bila sto je duze stajalaa…PRIJATNOO VAM!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*